הגעתם ל-100 חתימות
אל: בית הספר ללימודי סביבה באוניברסיטה העברית
לא לשתף פעולה עם כיבוס הנישול! resist greenwashing
עדכון 26.7.2018: העצומה הועברה לרקטור האוניברסיטה ולראשי ביה"ס לסביבה והופצה ברשתות חברתיות רבות, וגופים שונים חברו אלינו בכך, כמו האקדמיה לשוויון. כתבה של צפריר רינת ב"הארץ" אתמול דנה בכנס זה, שמקדם סיפוח ושלטון צבאי באיצטלה של סביבה ותחת חסות כנפי האקדמיה והעלתה נתונים חשובים.לכתבה: https://www.haaretz.co.il/news/science/zafrir/.premium-1.6314550?utm_source=App_Share&utm_medium=Android_Native&utm_campaign=Share
בתוך הסגל האקדמי התעורר דיון בנושא, שגם הגיע לראשי האוניברסיטה ולמארגני הכנס (בי"ס כפר עציון, החברה להגנת הטבע) והעביר מסר שגרינוושינג לא מקובל על כולם פה.
פעילים שלנו נכחו בכנס, שאלו שאלות נוקבות, וגם תיעדו את מהלך הכנס בטוויטר:
https://mobile.twitter.com/grapesofwhat/status/1022371064029110272?s=12
בנירמול וקידום החזון המתנחלי שותפים גם גופי הממסד העוסקים ב"איכות סביבה". דיון או ביקורת ציבוריים על זה באקדמיה, בקהילה הסביבתית ובחברה בכלל, הם לא דבר מובן מאליו. בזכות הפעילות הזו ובמידה רבה בזכותכן/ם – הושם זרקור על השימוש ב"איכות סביבה" כשם קוד לפשעי הנישול וגזילת אדמות , והרבה אנשים נתנו את דעתם, חלקם אולי לראשונה, על הנושא הזה ועל הבעייתיות של "נייטרליות" שקרית סביבו. הפעם הנירמול לא עבר בקול דממה דקה, שבדרך כלל היא זו שמאפשרת אותו - וזו הצלחה שמסמנת לנו את החשיבות של אקטים כאלה, בדיון עם מי שסביבנו, למידה, היכרות עם השטח, הצפה של השאלות בלי לוותר.
מי שמעוניין/ת בהמשך עשייה או למידה סביב הנושא, אנא צרו קשר.