הגעתם ל-500 חתימות
אל: ראש העיר תל אביב
מפסיקים לשתוק- דורשים ביטחון לרחובות מרכז תל אביב
לכבוד ראש עיריית תל אביב–יפו, מר רון חולדאי,
הנדון: דרישה לפעולה דחופה להשבת הביטחון האישי לתושבי מרכז תל אביב
אנו, תושבי מרכז תל אביב, פונים אליך בקריאה דחופה לנקוט צעדים מיידיים להשבת הביטחון האישי ברחובות העיר. היום, 28.6.26 כבר היה ניסיון אונס בחניון הדר!
בחודשים האחרונים אנו עדים להידרדרות חמורה ומתמשכת בתחושת הביטחון ובמצב הסדר הציבורי. מה שהיה בעבר אירוע חריג הפך למציאות יומיומית: תקיפות של אזרחים, פריצות לדירות ולעסקים, גניבות של מזגנים וכבלי חשמל, השחתת כלי רכב, גניבות אופניים, נוכחות קבועה של נרקומנים בכניסות לבניינים ועל המדרכות, ופגיעה מתמשכת באיכות החיים של תושבי האזור.
איננו מוכנים לקבל מציאות שבה תושבים חוששים לצאת לרחוב, לחזור לביתם בשעות הערב או להשאיר את רכושם ללא חשש. תחושת חוסר הביטחון פוגעת במרקם החיים, בקהילה ובאמון הציבור ביכולתה של העירייה להבטיח סביבה בטוחה.
כתושבים המשלמים ארנונה מהגבוהות בישראל, אנו מצפים לקבל שירותים בסיסיים ובראשם ביטחון אישי, סדר ציבורי ואכיפה אפקטיבית. כיום קיים פער בלתי מתקבל על הדעת בין גובה התשלומים שאנו משלמים לבין השירות שאנו מקבלים בפועל.
אנו דורשים:
- תגבור משמעותי של סיורי הפיקוח והביטחון העירוניים והמשטרתיים בכל שעות היממה.
- הגברת האכיפה נגד עבריינות רחוב, ונדליזם, גניבות והפרות סדר.
- תוכנית פעולה מיידית להתמודדות עם ההידרדרות במצב בשכונת נווה שאנן וההשפעה שלה על שכונות מרכז העיר.
- טיפול מערכתי בתופעת השימוש בסמים במרחב הציבורי, לצד מתן מענה מתאים לאוכלוסיות במצוקה, באופן שישמור גם על ביטחון התושבים וגם על כבוד האדם.
- הצגת תוכנית עבודה ברורה, עם יעדים ולוחות זמנים, לשיפור הביטחון האישי במרכז תל אביב.
אנו מאמינים כי לעיריית תל אביב–יפו יש את האחריות, הכלים והיכולת להוביל שינוי אמיתי. ביטחון אישי אינו מותרות – הוא זכות בסיסית של כל תושב.
אנו קוראים לך לפעול באופן מיידי, בנחישות ובשיתוף עם משטרת ישראל וכלל הגורמים הרלוונטיים, כדי להשיב את תחושת הביטחון לרחובות העיר.
הגיע הזמן לשינוי. הגיע הזמן להחזיר את הביטחון לתושבי מרכז תל אביב.
בכבוד רב,
תושבות ותושבי מרכז תל אביב
למה זה חשוב?
פעילות למען ביטחון תושבי מרכז תל אביב