Skip to main content

אל: שר הביטחון בני גנץ ושר הבריאות ניצן הורביץ

שחררו את אמל נח'לה!

אמל נעצר בגיל שש עשרה, לפני למעלה משנה, ומאז מוחזק ללא אישום או משפט. אמל סובל ממחלה אוטואימונית הפוגעת בתפקוד השרירים וביכולת הנשימה שלו, והמצריכה טיפול רפואי ומעקב מתמשך. בתחילה הוא נעצר בחשד לזריקת אבנים, ולאחר ששופט צבאי הורה לשחררו, הוציא נגדו השב"כ צו מעצר מנהלי.
מאז ה-1 בינואר, העצירים המינהליים הפלסטינים שובתים כנגד ההפרה הבוטה של זכויותיהם ומסרבים להשתתף בפארסה של "הליכים משפטיים" צבאיים נגדם. אמל הצטרף לשביתת האסירים והחרים את הדיון בעניינו בבית המשפט הצבאי. בהיעדרו אישר השופט הצבאי להאריך שוב את מעצרו עד ה-17 במאי, כשבתאריך זה ניתן יהיה להאריך את מעצרו שוב ושוב.
לפיכך אנו דורשים.ות את שחרורו המיידי של אמל נח'לה, וכל האסירים והעצורים הפוליטיים הפלסטינים המוחזקים באופן שרירותי ללא אישום.

למה זה חשוב?

במקרים כמו זה של אמל, כאשר לרשויות אין מספיק ראיות להגשת כתב אישום, או כאשר הן אינן רוצות לחשוף את הראיות שברשותן לכאורה, הן משתמשות במעצר מנהלי כחלופה למשפט פלילי. בכך מיטשטשת ההבחנה בין הליך מינהלי שאמור להוות אמצעי מניעה, לבין הליך פלילי שהוא עונשי ורטרואקטיבי. ישראל גם מנצלת אמצעי זה כדי לעצור פלסטינים בשל דעותיהם הפוליטיות ובשל עיסוק בפעילות פוליטית לא אלימה.

.מתוך 4400 הפלסטינים הכלואים כיום על ידי כוחות הכיבוש, 490 נמצאים במעצר מנהלי. ישראל מחזיקה עצירים מנהליים במעצר ללא הגבלת זמן מבלי שיוודעו להם אי פעם סיבת או משך מעצרם. כאשר אסיר משתחרר סופית ממעצר מנהלי, תמיד ניתן לעצור אותו שוב בכל עת ללא כל סיבה נתונה. שימוש שרירותי זה של הכיבוש הישראלי בצווי מעצר מנהליים מהווה עינוי.

הצטרפו אלינו בדרישה לשחרר את אמל נח'לה, ולהפסקת הניצול הציני של מעצרים מנהליים ככלי לדיכוי פלסטינים.

מערכת המשפט הצבאית, שבה קצין צבא ישראלי משמש כשופט ותובע ופוסק על פי פקודות שהוציא המפקד הצבאי הישראלי, רואה בפלסטינים אויבים וסכנה מתוקף זהותם הלאומית. השופטים הצבאיים הישראלים מאשרים את סודיות החומרים ולעיתים תכופות כלל אינם מבקשים לראות את החומר. העובדה שאחוז בקשות המעצר שאושרו על ידי בית הדין הצבאי עומד על כ-99% מעיד על כך שההליכים האלה הם לא יותר מאשר חותמת גומי לשב"כ שעושה בפלסטינים כרצונו.

מערכת המשפט הצבאית משתפת פעולה עם השב"כ בשמירה על מצב של שליטה באוכלוסייה הפלסטינית, רומסת כל התנגדות לכיבוש, וזורעת זרעים של פחד ואיום מתמשכים. מערכת זו היא חלק בלתי נמנע, ואף הכרחי, ממערכת מפלה של שמירה על משטר שליטה של קבוצת אוכלוסייה אחת על קבוצת אוכלוסייה אחרת ודיכויה השיטתי. זו ההגדרה של משטר אפרטהייד.

ביחד נדרוש את שחרורו של אמל נחלה. שחררו את כולם.

FreeAmalNakhleh #FreeThemAll#

Links

עדכונים

2022-05-21 08:54:29 +0300

ניצחון לאמל נח'לה – ששוחרר לאחר 16 חודשי מעצר ללא משפט!
אמל נח'לה הוחזק במעצר מנהלי 16 חודשים. מועמר, אביו של אמל, הצהיר: "שחרורו של אמל הוא נצחון. אנו מודים לכל מי שעבדו קשה כדי להשיג את השחרור הזה. לבנו עם האסירים שנשארו מאחורי סורג ובריח, הלוואי שכולם יזכו בקרוב לטעום את טעם החופש".
מבין כשש מאות עצירים מנהליים, שניים מצויים כרגע בעיצומה של שביתת רעב. חליל עוואוודה מתקרב ליומה השמונים של שביתת הרעב שלו ומאושפז במצב קשה בבית החולים אסף הרופא. רא'עד רייאן כבר שובת רעב יותר מ-40 יום. נסיון העבר הקרוב מעיד כי עצירים מנהליים הפותחים בשביתת רעב משוחררים בסופו של דבר – אך רק לאחר שכבר נגרם להם נזק בלתי הפיך.
זקן העצירים המנהליים הוא בשיר חיירי בן ה-79, עו"ד בגמלאות, משורר, ומחבר הספר הידוע "מכתבים אל עץ הלימון". באפריל חידש המפקד הצבאי את צו המעצר המנהלי נגדו. בשיר החליט להחרים את דיוני בתי המשפט. מאז תחילת ינואר, הצטרפו אליו שאר העצירים המנהליים.

הצטרפו אלינו להפגנת תמיכה בעצירים שובתי הרעב!
היום, מוצ"ש ה-21.5.2022 ב-20:00 מול ביה"ח אסף הרופא.
שלכן.ם, ישראלים.ות נגד אפרטהייד

2022-05-06 10:45:50 +0300

קהילה יקרה,

ב- 17.4.22, יום האסיר הפלסטיני, הגענו למחות מול משרדי השב"כ ברמת אביב נגד מעצרים מנהליים ולקרוא לשחרורו של אמל נח'לה. למרות שכמה מאיתנו חסמו את הכביש, היחיד שנעצר, ובאלימות, היה סטודנט פלסטיני שעבר במקום. הפרופיילינג והקרימינליזציה הם מציאות יומיומית לפלסטינים, ומול זה נמשיך להיאבק - לשחרור אמל ושאר העצירים ללא אישום, ולסיום האפרטהייד.
התיעוד - https://tinyurl.com/m66uh9cv
במוצ"ש 7.5.22, 11 יום לפני מועד השחרור של אמל, נפגין שוב מול משרדי השב"כ. הצטרפו אלינו: https://tinyurl.com/2jk46z7u

רוצים.ות להצטרף לקהילה שלנו, ולקבל עדכונים ישירות? כיתבו ל: [email protected]

שלכם.ן, ישראלים.ות נגד אפרטהייד

2022-04-03 17:28:14 +0300

הגעתם ל-100 חתימות

2022-03-24 16:57:49 +0200

הגעתם ל-50 חתימות

2022-03-23 11:28:14 +0200

הגעתם ל-25 חתימות

2022-03-23 10:11:35 +0200

הגעתם ל-10 חתימות