Skip to main content

אל: גב' לילי פיינטוך, הממונה על מחוז דרום, משרד הפנים السيدة ليلي باينتوخ، مسؤولة منطقة الجنوب، وزارة الداخلية

תנו לנו להקים תיכון בכפר שלנו! نريد مدرسة ثانوية في قريتنا!

כ-450 תלמידים ותלמידות בדואים ובדואיות מכפר אלזרנוק רוצים ללמוד קרוב לבית, בלי שעות של נסיעות הלוך חזור, במרחב בטוח שמאפשר להם להמשיך עם הלימודים, להתפתח ולהגשים את עצמם. הצטרפו עכשיו לעצומה וקראו למשרד הפנים והחינוך לאפשר להקים את התיכון באלזרנוק!
حوالي 450 طالب وطالبة من من قرية الزرنوق يريديون أن يتعلموا في مدرسة قريبة من منزلهم دون الحاجة إلى السفر لساعات طويلة ذهابًا وإيابًا، في مساحة آمنة تسمح لهم بمواصلة دراستهم، تطوير وتحقيق ذواتهم. انضم إلى العريضة الآن لمطالبة وزارة الداخلية ووزارة التربية والتعليم السماح بإنشاء مدرسة ثانوية في القرية.

בתמונה: תלמיד מאלזרנוג יוצא לדרך של 100 ק״מ כדי להגיע לבית ספר בניצנה.
في الصورة: طالب من قرية الزرنوق ينطلق في طريقه إلى المدرسة في نيتسانا- 100 كيلومتر من قريته.

למה זה חשוב?

בקרב אוכלוסיית היישוב אלזרנוג ישנם כ-450 תלמידות ותלמידים בגיל חינוך תיכון, אשר מוסעים ליותר משניים עשר בתי ספר תיכוניים ביישובים שונים שחלקם מרוחקים מהיישוב והנסיעה אליהם אורכת יותר מחצי שעה. התלמידים יוצאים בשעות הבוקר המוקדמות וחוזרים בשעות הערב עם רדת החשכה, תשושים ועייפים מהנסיעה. דבר הפוגע באופן משמעותי ביכולת הלמידה והריכוז. חלק מהתלמידים אף אינם מוצאים מקום ונושרים מהמערכת.

לאחרונה, הורים המעוניינים לרשום את ילדיהם בבתי הספר התיכון ביישובים הסמוכים, נתקלים יותר ויותר בסירוב מצד בתי הספר בטענה של מתן עדיפות לבני המקום בקבלה למוסדות החינוך וצפיפות יתר בכיתות דבר המקשה מאד על מציאת מקום . יתרה מזאת, גם אם התלמידים מתקבלים ללימודים הם אינם מתקבלים למגמות הלימודיות התואמות את כישוריהם והישגיהם בלימודים בשל העובדה שבתי הספר מקבלים אותם על בסיס מקום פנוי, דבר הפוגע במוטיבציית התלמידים.

אנשי החינוך והורים רבים מצביעים על תופעה ידועה של ירידה ניכרת בהישגים הלימודים וקשיי התאקלמות והסתגלות של תלמידים רבים בעקבות המעבר לבתי הספר מחוץ ליישוב. הורים יודעים לספר על ירידה דרסטית בהישגים בייחוד בשנת הלימודים הראשונה. הקמת בית הספר הינו צורך חיוני, במיוחד לבנות בכפר, מאחר והוא השער היחידי להמשך לימודיהן, לחיפוש אחרי מקומות עבודה, ליציאה למעגל החיים הרחב ואף למימושן העצמי.

השתלבותם המרשימה של תושבי היישוב בכלכלה ובחברה הישראלית, מתבטאת גם בהצלחתו של בית הספר היסודי הקיים ביישוב. בית הספר הוקם בשנת 2000 ובו לומדים כיום למעלה מאלף תלמידים. בבית הספר מתקיימים פרויקטים של העשרה בתחומי איכות הסביבה, חקלאות ובנוסף הוקמה לאחרונה ספרייה המשמשת את כלל ילדי היישוב. בית הספר מהווה מקור לגאווה עבור היישוב ומשקף את יחס הקהילה לחינוך: הורים, מורים וצוות ההנהלה משקיעים זמן, מאמץ ומשאבים בטיפוחו והעשרתו, האווירה בו רגועה, והניקיון והסדר ניכרים. לאחרונה חובר בית הספר לרשת החשמל הארצית, ולפני כחצי שנה זכה בית ספר זה בפרס החינוך. עם סיום לימודי חטיבת הביניים, ובהעדר בית ספר תיכון במקום מגוריהם, נאלצים התלמידים תושבי אלזרנוג, ללמוד באחד מבתי הספר התיכוניים ביישובים שונים.

בהתאם להוראות סעיף 6 לחוק לימוד חובה, תש''ט- 4.14 ,החובה הפוזיטיבית לממש את זכותם של התלמידים לחינוך ולקיום מוסדות חינוך רשמיים מוטלת על המדינה ועל הרשות המקומית במשותף. למותר לציין, כי בית המשפט העליון קבע זו מכבר, כי הזכות לחינוך נימנת על אותו "גרעין קשה" של כבוד האדם, שבלעדיו ערך הכבוד האישי נפגם פגיעה מהותית וקשה". ( ראו: בג"ץ 5373/08 אבו לבדה נ' שרת החינוך פורסם בנבו, 11.1.8)

בתאריך 4/9/2018 כתבנו מכתב לכל הנוגעים בדבר על אודות הקמת בית ספר תיכון ביישוב אלזרנוק. לצערינו כל ההתכתבויות לא צרחו לאוזניים קשובות, ועלת עכשיו לא קבלנו שום התייחסות בעניין חשוב זה. על עכן, אנו פונים לציבור הרחב להצטרף אלינו למאבק למען הקמת התיכון וקוראים לכם להצטרף לעצומה זו ולחזק את דרישת תושבי הכפר.

בברכה,
וועד הישוב אלזרנוק

העתקים:
חנן אפוטה, מנהל מחלקת חינוך נווה מדבר
גב' גילה נגר , מ.מ מנהל מחוז הדרום, משרד החינוך
מר' נפתלי בנט, שר החינוך
מר' אריה מכלוף דרעי, שר הפנים
מר' אברהים אלהואשלה, יו"ר מ.א. נווה מדבר
מר' יעקב מרגי, יו"ר ועדת החינוך בכנסת

עדכונים

2018-10-07 19:53:26 +0300

הגעתם ל-100 חתימות

2018-10-07 12:07:29 +0300

הגעתם ל-50 חתימות

2018-10-07 10:45:04 +0300

הגעתם ל-25 חתימות

2018-10-07 09:47:58 +0300

הגעתם ל-10 חתימות